Hlavní stránka Sport Turistika
Turistika a cykloturistika
Tipy na výlety po okolí

Následující trasy je možno absolvovat jak pěšky, tak na horském kole. Z valné části jsou vedené po značených turistických cestách. Trasy jsou schůdné celoročně, pouze v zimním období je třeba počítat s neupravovanými cestami.

Aktuální počasí pro váš výlet v okolí Jablonce nad Jizerou, včetně odkazů na podrobné předpovědi, naleznete na stránce o počasí.

 
Výlet po nejbližším okolí

Délka 1,5 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase koupaliště, restaurace.Délka trasy je 11 km. Turistický výlet. Na trase najdete najdete příjemná zákoutí i místa s vyhlídkou na město Jablonec nad Jizerou. Svoje aktivity si můžete zpestřit návštěvou koupaliště, nebo restaurace.
Trasa vede přes: Jablonec nad Jizerou náměstí - kostel sv. Prokopa - kulturní dům - Jizera - Přední Blansko - hasičská zbrojnice - výhled na město - údolí Sklenařického potoka - Jablonec nad Jizerou náměstí.

 
Výlet k vyhlídce na Stráži a přes zimní stranu zpět

Délka 11 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase koupaliště, restaurace.Délka trasy je 11 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase najdete najdete historická místa, místa s vyhlídkou a dalekým rozhledem. Svoje aktivity si můžete zpestřit návštěvou koupaliště, nebo restaurace.
Trasa vede přes: Jablonec nad Jizerou - Končiny - vrch Stráž - Zimní strana - Jablonec nad Jizerou.

 
Výlet přes Vysoké nad Jizerou a Sklenařice na Tomášovy vrchy

Délka 12,5 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase koupaliště, restaurace.Délka trasy je 12,5 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase najdete najdete historická místa, místa s vyhlídkou a dalekým rozhledem. Svoje aktivity si můžete zpestřit návštěvou muzea, koupaliště, nebo restaurace.
Trasa vede přes: Jablonec nad Jizerou - Tříčsko - vrch Kamenec - Vysoké nad Jizerou - Šachty - Sklenařice - Tomášovy vrchy - Práškovy skály - Jablonec nad Jizerou.

 
Výlet do Pasek a Vysokého nad Jizerou

Délka 16 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase koupaliště, restaurace.Délka trasy je 17 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase najdete najdete historická místa, místa s vyhlídkou a dalekým rozhledem. Svoje aktivity si můžete zpestřit návštěvou muzea, koupaliště, nebo restaurace.
Trasa vede přes:  Jablonec nad Jizerou - Přední Blansko - Zadní Blansko - Paseky nad Jizerou - Buďárka - Památník zapadlých vlastenců - Bosna - Tomášovy vrchy - Sklenařice - Šachty - Vysoké nad Jizerou - Kramářova vila - Vlastivědné muzeum -Tříč - vrch Kamenec - Jablonec nad Jizerou.

 
Výlet k „Mikšom“

Délka 17 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase vyjížďky na koních, koupaliště, restaurace.Délka trasy je 17 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase najdete najdete historická místa, místa s vyhlídkou a dalekým rozhledem. Svoje aktivity si můžete zpestřit vyjížďkou na koních, návštěvou koupaliště, nebo restaurace.
Trasa vede přes:  Jablonec nad Jizerou - Prašivec - Končiny - vrch Stráž - Františkov - Rezek - Hejlov - U Mikšů - údolí Vejpalického potoka - Trejborec - Dolní Dušnice - V Pekle - Stromkovice - Janouchovo město - Bratrouchov - Buřany - Jablonec nad Jizerou.

 
Výlet přes Vysoké nad Jizerou k hradu Nístějka a do Vojtěšic

Délka 19,5 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase vyjížďky na koních, koupaliště, restaurace.Délka trasy je 19,5 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase najdete najdete historická místa, muzea, místa s vyhlídkou a dalekým rozhledem. Svoje aktivity si můžete zpestřit vyjížďkou na koních, návštěvou koupaliště, nebo restaurace.
Trasa vede přes:  Jablonec nad Jizerou - Tříč - Vysoké nad Jizerou - Marinkův kříž - Dykova skála - Pohaniště - Nístějka - Hradsko - Vojtěšice - Buřany - Jablonec nad Jizerou.

 

Infobox sport

Podrobné informace o sportovním vyžití v okolních městech a obcích najdete na serverech Paseky nad Jizerou, Rokytnice nad Jizerou a Vysoké nad Jizerou. Jaké bude počasí pro vaše aktivity najdete přímo na těchto stránkách stejně jako on-line stav vody na Jizeře nejen pro vodáky, nebo testy kvality vody v koupališti.

Další menu

Fotogalerie
On-line kamery
Stav vody
- - - - - - -
Archiv zpráv

Více ze sportu

Přesná trefa
Sobota 23.03.2024 - 08:30 hodin

Sportovní hala TJ Spartak
Startovné 80 Kč
Přesná trefa 2023Florbalový turnaj dětí a mládeže „Přesná trefa“ v Sportovní hala TJ Spartak Rokytnice n. J. Více informací web Rokytnice nad Jizerou


O stránkách

Informační server www.jablonec-krkonose.cz zahájil svůj provoz v srpnu roku 2001. Jeho cílem bylo a je vytvoření informačního portálu s propojením na vše co souvisí s městem

Celý článek...

Prezentace

Ceník prezentace:

  • prezentace ubytování 660,- Kč / rok
  • prezentace ostatní 420,- Kč - jednorázově
  • základní záznam zdarma
Celý článek...

Napsali o nás

Internet řekne o družici nad městem.

Jaké satelity a družice budou létat nad Jabloncem nad Jizerou příštích čtrnáct dní? Jaká je voda v

Celý článek...